Lluís Tejedor: En aquesta legislatura farem el pla d’usos per definir què serà l’Artesà en el futur

Lluís Tejedor, alcalde del Prat, al costat de Jordi Codina, president d'Amics d'El PratLluís Tejedor, l’alcalde del Prat, va anunciar la passada nit al tradicional Sopar de Festa Major d’Amics d’El Prat, que durant la legislatura 2011 – 2015 es redactarà el pla d’usos de l’equipament, i que molt probablement hi haurà també un avantprojecte sobre el futur Artesà que s’executaria durant la següent legislatura.

Després d’afirmar que “l’Artesà és el patrimoni cultural i arquitectònic més important que tenim a la comunitat del Prat” i de recordar que actualment s’està fent un projecte de rehabilitació del bar i la terrassa, Tejedor anuncià que “respecte del teatre en aquesta legislatura, 2011 – 2015, el compromís de l’equip de govern en relació a l’Artesà és fer un pla d’usos i concretar quin és el programa d’usos que ha de tenir l’equipament de l’Artesà en el futur”. Amb la intenció de que durant el 2014 es concreti què ha de ser l’Artesà del futur i s’encarregui el projecte, per tal que “en aquesta legislatura que estem, crec que podrem tenir un avantprojecte molt definit del que serà l’Artesà”.

Més tard opinà que “l’Artesà ha de ser el projecte important cultural de la propera legislatura”. També va aclarir que aquest escenari ja el coneixien tots els grups polítics de l’Ajuntament, i que “totes les persones que volgueu ajudar des d’un punt de vista de la proposta, quan vagi avançant el procés, doncs crec que es podrà treballar per aconseguir que la propera legislatura l’Artesa sigui una realitat”.

Vídeo del discurs publicat al web d’Amics d’El Prat:

Transcripció del discurs de Lluís Tejedor:

L’Artesà és el patrimoni cultural i arquitectònic més important que tenim a la comunitat del Prat, des d’un punt de vista sentimental, històric, etcètera… La gent que anàveu a ballar, i altres noves generacions que no han anat a ballar, que no han pogut, i que el teatre no l’han conegut.

Ara s’està fent la recuperació del bar, restaurant, la terrassa… S’ha fet un projecte de rehabilitació que ja el coneixeu. Respecte del teatre en aquesta legislatura, 2011 – 2015, el compromís de l’equip de govern en relació a l’Artesà és fer un pla d’usos i concretar quin és el programa d’usos que ha de tenir l’equipament de l’Artesà en el futur. Què ha de ser? Un teatre? Un teatre i alguna cosa més? El teatre, el bar i quina cosa més? Això s’ha de definir, perquè és molt fàcil parlar de l’Artesà, però què ha de ser l’Artesà? Aquí les persones diferent que estem, si féssim una enquesta i diguéssim: escriu quatre ratlles per veure tu què t’imagines que ha de ser l’Artesà? Escriuríem coses diferents. Segur el bar i el teatre, però segurament es pot incorporar alguna altra activitat, encara que el fonamental és la recuperació del teatre.

En aquesta legislatura farem el pla d’usos que és el programa d’usos per definir què serà l’Artesà en el futur. L’any 2014, el proper, probablement es pugui fer front ja, una vegada concretat, i amb un consens important i amb la participació de les persones que han de participar del món del teatre, etcètera. Es concretarà què ha de ser i s’encarregarà el projecte. De tal manera que en aquesta legislatura que estem, crec que podrem tenir un avantprojecte molt definit del que serà l’Artesà. I la propera legislatura, la meva opinió és, que l’Artesà ha de ser el projecte important cultural de la propera legislatura. Això és lo lògic, correcte? Això és lo lògic. (Aplaudiments) Això està decidit. Que tingueu aquesta informació tota la gent que porteu tants anys lluitant, que teniu aquest vincle, diguem-ne emocional, sentimental, o cultural, diguem d’orgull de ciutat al respecte, crec que mereixeu saber que les coses estan així. I que l’Artesà haurà de ser en el futur el centre de referència del teatre de la ciutat, que sigui un veritable centre de referència, en aquest cas dins del Casc Antic, que tingui el vigor i la capacitat de revitalitzar.

Aquest és més o menys l’escenari, però això que dic, els grups polítics de l’Ajuntament, tots ho saben. Tots saben que està així això. No els he dit ara res nou, ells ja ho coneixen això. De manera que en la mesura de les possibilitats, totes les persones que volgueu ajudar des d’un punt de vista de la proposta, quan vagi avançant el procés, doncs crec que es podrà treballar per aconseguir que la propera legislatura l’Artesa sigui una realitat.

Comments

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)


*