Amazon estudia obrir un centre logístic al polígon Mas Blau II del Prat

Exterior del centre d'Amazon a San Fernando de Henares (Madrid)

Segons que informen diversos mitjans de comunicació, Amazon estaria estudiant d’obrir un gran centre logístic en uns terrenys del polígon Mas Blau II del Prat de Llobregat. Segons diverses fonts periodístiques l’operació està pràcticament tancada i s’anunciarà en els propers dies, però els portaveus de la companyia, amb seu central a Seattle, no ho han confirmat i diuen que “Amazon no comenta rumors o especulacions”.

Els terrenys on s’ubicaria Amazon són l’illa 8 del polígon Mas Blau II, que té una superfície de 151.000 m² amb una edificabilitat de 210.000 m². Actualment aquests terrenys són propietat de l’Incasòl (Institut Català del Sòl) i van ser requalificats al darrer Ple Municipal del passat 5 de març a petició de la Generalitat, per tal de poder ser venuts a la multinacional americana. Aquests terrenys tenien una qualificació de sòl firal i han passat a estar destinats a usos logístics. Aquesta qualificació era deguda a que s’havia plantejat d’ubicar en aquesta zona l’ampliació de la Fira de Barcelona que finalment es va situar al recinte de la Gran Via de l’Hospitalet.

Interior del centre d'Amazon a San Fernando de Henares (Madrid)Amazon té més de 20 centres logístics a Europa, un dels quals a San Fernando de Henares (Madrid), que es va inaugurar l’octubre del 2012 amb una superfície de 32.000 m² i 260 treballadors de mitjana, amb puntes de fins a 600 en les èpoques de més feina. Per tant, el futur centre del Prat sembla que serà molt més gran que el de prop de Madrid i podria tenir fins a 3.000 llocs de feina, segons algunes previsions, suposant una inversió de diverses desenes de milions d’euros. El centre logístic podria iniciar les obres aviat per començar a funcionar per la campanya de Nadal del 2015.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha afirmat en declaracions a RAC1 que la filtració de la notícia per part de les autoritats espanyoles és una imprudència i ha comentat que els directius de la companyia estan molestos perquè l’operació hagi sortit a la llum abans d’hora i creu que la podria entorpir. Segons la seva opinió les negociacions amb les grans multinacionals s’han de dur amb discreció.

Més informació:

Imatges extretes del web de premsa d’Amazon.

Comments

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

(necessari)

(necessari)


*