Gastronomia

ENVOLTINI D’ESPÀRRECS VERDS AMB SALSA ROMESCO

Ingredients i elaboració 1 manat d'espàrrecs verds 1 planxa de pasta de full Sal, pebre, ou batut Salsa romesco Couem els espàrrecs sencers fins que estiguin al dente. Els escorrem i refredem amb aigua freda. Fem tires la pasta de...

GALETES SABLE SALADES D’ESPÈCIES BANYADES AMB XOCOLATA

Ingredients: 200 gr de farina . Mijta culleradeta de café de sal. 100 gr de mantega tallada a daus. 1 ou gran 2 cullerades de sal . Sésam torrat. Espècies ( curry , cardamom, comí …) Ametlla a làmines. 100 gr de xocolata fondant ...

XUPITOS DE MELÓ AMB MENTA

Ingredientes y elaboració 1/2 meló pell de gripau 1 yogurs naturals Unes gotes de suc de llimona Sal / pebre Menta. Raïm Buidem i traiem les llavors del meló, deixant unes quantes per a fer la guarnició. Ho triturem tot be juntame...

COPA DE BUTIFARRA NEGRA AMB PURE DE PATATA DUQUESA

INGREDIENTS I ELABORACIÓ 1 butifarra negra . 1 ceba de Figueres . 2 patates mona lisa . 2 rovells d'ou. 2 nous de mantega. Sal, oli Confitem la ceba. Traiem la pell a la butifarra, esmicolem i afegim a la ceba i deixem coure uns 15 m...

TORRADETES D’ESCALIVADA AMB MOUSSE DE SALMÓ FUMAT

Ingredients i elaboració 1 pebrot vermell, 1 albergínia, 1 ceba dolça. 1/2 barra de pa d'ahir. 2 tomàquets madurs, 1 gra d'all Sal, pebre negre, oli d'oliva. 200 cl de nata per montar 60 gr de salmó fumat. Cibulet picat o julivert. ...

ENCHILADAS DE POLLASTRE

Ingredients i elaboració 4 pits de pollastre 8 tortillas de blat 1 pastanaga 1 porro 1 branca d'api 4 cebes 4 pebrots verds 2 pebrots vermells 1 gra d'all 125 g de formatge parmesà 60 ml de nata líquida oli d'oliva sal pebre ne...

TOMÀQUETS FARCITS DE GUACAMOLE I FORMATGE FRESC

Ingredients i elaboració per a 6 persones 6 tomàquets carnosos ben vermells. 1 ceba tendra 3 alvocats en el seu punt de maduració Sal , pebre , oli d'oliva. Requesón o formatge fresc Coriandre picat. Rentem els tomàquets i els fe...

AMANIDA DE RAP ALLAGOSTAT AMB SHITAKES I SALSA TÀRTARA

  Ingredients i elaboració per a 6 persones . Brots tendres d'enciams variades. 2 tomàquets xerries tallats per la meitat. 1 ceba tendra 250 gr de rebozuelos frescos de temporada o shitakes Nachos de blat mòlts a la pedra Tallem el ...

CARPACCIO DE BACALLÀ AMB SALSA ROMESCO

Ingredients i elaboració per a 4 persones 1 penca de bacallà. 1 llimona. Salsa romesco . Aove , sal , pebre. Pa de motlle sense crostra. Olives negres sense os de bona qualitat. Una mica de cibulet picat. Tomàquets xerries. Tra...

CEBITXE MEXICANO

  Ingredients i elaboració per a 6 persones 400 gr de rap. 400 gr de tonyina fresca. 400 gr de salmó fresc. 8 limes 4 llimones 1 branca d'api picada . 2 cebes vermelles tallades a juliana molt fina. 1 pebrot verd italià tallat a j...

XUPITOS DE GASPATXO VERD D’ALVOCAT AMB MATÓ I ANXOVES

  INGREDIENTS I ELABORACIÓ ½ kg. de tomàquets verds. 1 pebrot verd italià ½ ceba 1 gra d'all sense germen. 1 cogombre pelat sense llavors. 100 gr. de meló 2 alvocat 2 cullerades de vinagre de xeres. 100 ml. d'oli d'oliva verge. ...

CROQUETES DE CALAMARS EN LA SEVA TINTA

Ingredients i elaboració 1 ceba, 1 gra d'all. 2 calamars mitjans nets. 100 cl de vi blanc. 1 cullerada de postre de tinta de calamar. Sal, pebre, farina, 1 ou i pa ratllat ( pel arrebossat) 50 gr de farina, 1 nou de mantega, 300 cl de l...

TARTALETES FINES DE MADUIXA AL PEBRE

Ingredients i elaboració 1 planxa de pasta de full. 400 gr de maduixes de temporada . Pebre de 5 baies molides , 4 cullerades de sucre. 100 cl d'aigua, 2 fulles de gelatina neutra . 1 rovell d'ou, fulles d'alfàbrega fresca . Netegem le...

TORRADA D’AJOBLANCO AMB ESCOPINYES I RAÏM

Ingredients i elaboració Pa de xapata 100 gr de ametlla marcona crua pelada . 1 gra d'all Aigua freda. 15 gr de molla de pa. Un rajolí de vinagre de vi blanc. 100 ml d'oli d'oliva verge. Sal al gust. Escopinyes de bona qualitat T...

MAGDALENES DE CANYELLA

INGREDIENTS (per 12 unitats) 60 ml d’oli d’oliva 180 ml de compota de poma 150 gr de sucre integral de canya 210 gr de farina d’espelta 1 i ½ c.p de llevat en pols 60 ml de llet de civada 2 c.s de sirope d’àgave 1 c.s de llavors de lli...