Gastronomia
dimarts, 14 de juny del 2016 (20:44)
Ingredients i elaboració
1
manat d'espàrrecs verds
1
planxa de pasta de full
Sal, pebre, ou batut
Salsa
romesco
Couem els espàrrecs sencers fins que estiguin al dente.
Els escorrem i refredem amb aigua freda.
Fem tires la pasta de...
dimarts, 14 de juny del 2016 (20:40)
Ingredients:
200 gr de farina .
Mijta culleradeta de café de sal.
100 gr de mantega tallada a daus.
1 ou gran
2 cullerades de sal .
Sésam torrat.
Espècies ( curry , cardamom,
comí …)
Ametlla a làmines.
100 gr de xocolata fondant ...
dimarts, 14 de juny del 2016 (20:39)
Ingredientes y elaboració
1/2 meló pell de gripau
1 yogurs naturals
Unes gotes de suc de llimona
Sal / pebre
Menta.
Raïm
Buidem i traiem les llavors del meló, deixant unes quantes per a fer la guarnició.
Ho triturem tot be juntame...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:27)
INGREDIENTS I ELABORACIÓ
1 butifarra negra .
1 ceba de Figueres .
2 patates mona lisa .
2 rovells d'ou.
2 nous de mantega.
Sal, oli
Confitem la ceba.
Traiem la pell a la butifarra, esmicolem i afegim a la ceba i deixem coure uns 15 m...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:26)
Ingredients i elaboració
1 pebrot vermell, 1 albergínia, 1 ceba dolça.
1/2 barra de pa d'ahir.
2 tomàquets madurs, 1 gra d'all
Sal, pebre negre, oli d'oliva.
200 cl de nata per montar
60 gr de salmó fumat.
Cibulet picat o julivert.
...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:25)
Ingredients i elaboració
4 pits de pollastre
8 tortillas de blat
1 pastanaga
1 porro
1 branca d'api
4 cebes
4 pebrots verds
2 pebrots vermells
1 gra d'all
125 g de formatge parmesà
60 ml de nata líquida
oli d'oliva
sal
pebre ne...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:22)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
6 tomàquets carnosos ben vermells.
1 ceba tendra
3 alvocats en el seu punt de maduració
Sal
, pebre , oli d'oliva.
Requesón o formatge fresc
Coriandre picat.
Rentem els tomàquets i els fe...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:21)
Ingredients i elaboració per a 6 persones .
Brots tendres d'enciams variades.
2
tomàquets xerries tallats per la meitat.
1
ceba tendra
250
gr de rebozuelos frescos de temporada o shitakes
Nachos
de blat mòlts a la pedra
Tallem el ...
dimecres, 8 de juny del 2016 (21:04)
Ingredients i elaboració per a 4 persones
1
penca de bacallà.
1
llimona.
Salsa
romesco .
Aove
, sal , pebre.
Pa de motlle sense crostra.
Olives negres sense os de bona qualitat.
Una mica de cibulet picat.
Tomàquets xerries.
Tra...
dimecres, 8 de juny del 2016 (20:59)
Ingredients i elaboració per a 6 persones
400
gr de rap.
400
gr de tonyina fresca.
400
gr de salmó fresc.
8
limes
4
llimones
1 branca d'api picada .
2
cebes vermelles tallades a juliana molt fina.
1
pebrot verd italià tallat a j...
dimecres, 8 de juny del 2016 (20:49)
INGREDIENTS I ELABORACIÓ
½ kg. de tomàquets verds.
1 pebrot verd italià
½ ceba
1 gra d'all sense germen.
1 cogombre pelat sense llavors.
100 gr. de meló
2 alvocat
2 cullerades de vinagre de xeres.
100 ml. d'oli d'oliva verge.
...
dimecres, 8 de juny del 2016 (20:12)
Ingredients i elaboració
1 ceba, 1 gra d'all.
2 calamars mitjans nets.
100 cl de vi blanc.
1 cullerada de postre de tinta de calamar.
Sal, pebre, farina, 1 ou i pa ratllat ( pel arrebossat)
50 gr de farina, 1 nou de mantega, 300 cl de l...
dimecres, 8 de juny del 2016 (20:01)
Ingredients i elaboració
1 planxa de pasta de full.
400 gr de maduixes de temporada .
Pebre de 5 baies molides , 4 cullerades de sucre.
100 cl d'aigua, 2 fulles de
gelatina neutra .
1 rovell d'ou, fulles d'alfàbrega fresca .
Netegem le...
dimecres, 8 de juny del 2016 (19:33)
Ingredients i elaboració
Pa de xapata
100 gr de ametlla marcona crua
pelada .
1 gra d'all
Aigua freda.
15 gr de molla de pa.
Un rajolí de vinagre de vi blanc.
100 ml d'oli d'oliva verge.
Sal al gust.
Escopinyes de bona qualitat
T...
dimarts, 17 de maig del 2016 (20:24)
INGREDIENTS (per 12 unitats)
60 ml d’oli d’oliva
180 ml de compota de poma
150 gr de sucre integral de canya
210 gr de farina d’espelta
1 i ½ c.p de llevat en pols
60 ml de llet de civada
2 c.s de sirope d’àgave
1 c.s de llavors de lli...